Historie

De Vechtdal Crosscompetitie is ontstaan toen de organisaties van de ACO Van Elderen Crossloop (ACO van Elderen uit Ommen), de Oldemeijercross (A.V. Spurt'88 uit Hardenberg) en de Zandstuve Bosloop (Loopgroep de Zandstuve uit Vroomshoop) besloten om de krachten te bundelen. In de seizoenen 2015-2016 en 2016-2017 bestond de Vechtdal Crosscompetitie uit 7 wedstrijden. Naast de Oldemeijercross op de derde zaterdag van oktober, werd de ACO Van Elderen Bosloop en de Zandstuve Bosloop drie keer georganiseerd.

Vanaf het seizoen 2017-2018 maakt De Zwarte Dennen Cross (georganiseerd door Bos Bedden Loopgroep AG '85 uit Staphorst/Nieuwleusen) deel uit van de Vechtdal Crosscompetitie. Vanaf dan bestaat de competitie uit vier wedstrijden.

Met ingang van het seizoen 2020-2021 maakt ook de Lemelerbergloop (ook georganiseerd door ACO Van Elderen) deel uit van de Vechtdal Crosscompetitie en kunnen deelnemers meedoen aan 5 wedstrijden. Vanwege corona-maatregelen kon dat seizoen helaas niet doorgaan. Gelukkig kon een jaar later de Vechtdal Crosscompetitie wel doorgang vinden. 

Met ingang van seizoen 2022-2023 is er een categorie 60+ toegevoegd op zowel de korte als de lange cross en zowel bij de mannen als de vrouwen. Hiermee  komt de organisatie tegemoet aan de wens van veel hardlopers.

 

Prins Sport Hardenberg

Prins Sport Ommen

Prins Sport Dedemsvaart

aco

AG85

spurt88

zandstuve